Hvem Er Vi Bak Sminken Og Fasaden?

I de eldre dager, spurte jeg: «Mammaaa, kan jeg få bruke sminke?». Mamma ble fortumlet. Jeg var år. På den tiden var lipgloss nok. Jeg følte meg pyntet, fin, og tøff som en superstjerne!

I fjortissalderen brukte jeg noen ganger ingenting, andre ganger veldig mye. I en periode skrev jeg ned alt jeg skulle bruke hver dag, og jeg satte av ekstra tid om morgenen til å sminke meg. Det var på den tiden jeg var mest ulykkelig.

Jeg er 20 år nå, og jeg kastet bort all sminken min (bortsett fra neglelakk) for to måneder siden! Noen ganger må man bare gå mot strømmen, spesielt når strømmen er litt på villspor. Men - det er ikke sminke i seg selv som er problemet! (Hvertfall ikke DET problemet, dyretesting er en annen sak...)

Det blir et problem når du sminker deg hver morgenen fordi du aldri kunne gått ut døren uten. Du ser deg selv i speilet og tenker "fy faen jeg er stygg" når du er helt naturlig, og du begynner å sove med sminke for å slippe alt arbeidet om morgenen. Når du er så ute av kontakt med deg selv at du er ulykkelig som naturlig, og like ulykkelig når du ser deg i speilet med sminke på  - DA begynner det å bli et problem. Men går det så langt er kanskje ikke sminke problemet lenger. Jeg spør meg selv: hvorfor er vi nordmenn så stive?! Vi går som noen barbiedukker, for god til å se på hverandre. Vi prøver å se opptatt ut med våre mobiler, og vi gir fremmede dømmende blikk. Selv når vi smiler er det falskt. Hva har skjedd?

Jeg vet historie er kjedelig, men ikke glem hvem vi brukte å være. Før vår generasjon ble født. Før vi fant olja i 1969, da vi levde av jorda og var omringet av familie og venner. Da flybilletter til Roma ikke fantes! Det er den tida vi må huske, for det var et helt annet liv, der hvordan vi så ut ikke var av så stor betydning.

Over til nåtiden! Jeg vil at du skal følge hjertet. Gå din egen vei. Gjør det du føler blir rett. Ikke følg dine venners hjerter, eller gå den veien foreldrene dine vil at du skal gå, om det ikke stemmer for deg. Det er det ENKLESTE du kan gjøre, men det har de mest DYREBARE konsekvensene. Du gir bort din egen lykke, for å oppfylle andres behov. Poenget mitt er at det er greit å vite at du tar et valg hver morgen når du tar fram sminkemappa, og det valget tar du selv. Gjør det du blir glad av, ikke gjør det fordi du føler du må. Hvordan ville du følt deg om du gikk en HEL dag uten sminke? Om det er utenkelig for deg nå, er det verdt å tenke over hvem du var før du begynte med sminke. Det barnet lever fortsatt.

(Også kommer noen bilder som er helt urelatert, here you go!)​


Ha en strålende dag! Husk at du er nydelig uansett!!

2 kommentarer Skjul

lisarorvik

18.06.2016 kl.15:27

Heregud så vaker du er utrolig sminke <3
Journey Of Freedom

18.06.2016 kl.15:40

lisarorvik: Jippii <3 Du er også veldig vakker!

Skriv en ny kommentar

hits